Skip to content

Adriaan Gommer

‘Er zijn geen kleine rollen alleen kleine acteurs’

Sinds eind 2019 werd hij lid van Ka-Thé, maar staat eigenlijk al 10 jaar langer (sinds 2009) op de planken. Tijdens zijn opleiding werd Adriaan namelijk ‘besmet’ met het spelen. Voor het eerst stond hij op het toneel bij DOTO, maar die hielden op met bestaan. Dus Adriaan ging op zoek naar een nieuwe club. Via een eenmalig project speelde hij mee met een tour door Brabant met Shakespeare The Tempest / De Storm. Hier speelde hij maar liefst 3 rollen en heeft veel geleerd over toneelspelen. Hij klopte nog even aan bij een vereniging in Tilburg en eentje in Oisterwijk, maar kwam uiteindelijk via een collega terecht bij onze club, Ka-Thé.

Adriaan vloog in bij de Paradijsvogels, maar door de pandemie moest deze vele malen verplaats worden. Gelukkig werd het toneelstuk uiteindelijk opgevoerd.

Wat Ka-Thé een goede vereniging maakt voor Adriaan is dat ze belang hebben aan het groepsgevoel en zichzelf steeds proberen te vernieuwen met verschillende stijlen van stukken. Het is vooral een gezellige bende bij elkaar.

Het liefste speelt Adriaan de klassieke stukken. Er staan er nog een paar op zijn bucketlist. Maar het allerbelangrijkste voor Adriaan is dat hij hoopt dat het amateurtoneel nog vele jaren mag blijven bestaan.