Leon Liebregts


 

Spot on…. Leon!

“Ik ben een Tyrannosaurus Rex!”

Dit keer geen speler, maar een van onze vrijwilligers! Leon Liebregts is sinds 2013 Ka-Thé gaan ondersteunen als geluidsman. Daarvoor kwam Leon regelmatig langs om onze voorstellingen te fotograveren. Leon is een 65-jarige ICT’er die al 6 jaar van het leven aan het genieten is.

Sinds Leon met zijn welverdiende pensioen is, doet hij eigenlijk alleen nog maar dingen die hij echt leuk vind om te doen. Dit resulteert in vrijwilligerswerk bij veel verenigingen. Zo is hij geluidsman bij de Gildenbond voor MuziekCafé, koor La Jeunesse, Bakery Boys, NCB-toneel en bij Ka-Thé. Maar ook ondersteunt hij op ICT-gebied de Eikendonk in Waalwijk, voor zowel personeel als bewoners.

Gelukkig heeft hij dagelijks nog tijd voor een stevige wandeling samen met Marjolein en hun hond Floyd (een prachtige jonge Border Collie).

Maar Leon, wat is jouw verbinding dan met Ka-Thé? “Mijn verbinding ligt duidelijk in ‘het geluid doen’. Geluid in de ruimste zin van het woord heeft altijd mijn belangstelling gehad, en dan vooral het op een zo natuurgetrouwe wijze weergeven van een geluid.”

Dan nu een belangrijke vraag, iedereen wilt namelijk van je weten, welk personage ben jij? “Een Tyrannosaurus Rex. Toen ik nog werkte werden wij, omdat we met een mainframe computer werkten, dinosauriërs genoemd.”

Omdat Leon eigenlijk altijd op het geluid gefocust is, lijkt het mij toch leuk om te weten welk toneelstuk hij geschikt vindt voor Ka-Thé om te gaan spelen in de toekomst. Zijn antwoord is eigenlijk niet heel verrassend: “Dat is nu echt een moeilijke vraag voor mij. Ik heb, hoe vreemd dat ook mag klinken, niets met toneel op zich. Ik kijk bijna nooit TV en ga heel soms (1x per 5 jaar zo ongeveer) naar de film. En als ik dan bij Ka-Thé het geluid doe, dan heb ik het daar meestal zo druk mee dat ik hele gedeeltes van het stuk mis. Die zie ik dan pas op de DVD… Dus wat dat betreft komt er nu niet 1-2-3 een naam van een stuk bij me op!”

Wat wil jij tegen onze lezer zeggen Leon? “Als het ook maar enigszins mogelijk is: Geniet van het leven!!”

Bedankt Leon voor je zeer leuke bijdrage!

Een extra leuke toevoeging. Sinds 11 april 2017 is Leon lid geworden en gaat hij zich als voorzitter inzetten in het bestuur!