Skip to content

Lieke van Galen

Spot On… Lieke!

Lieke van Galen loopt alweer enkele jaartjes mee bij de club! Ze is op dit moment 27 jaar lid en is al 9 jaar voorzitter van de club. Lieke ken ik als een gedreven persoon die alles tot in de puntjes verzorgd wilt hebben. Maar misschien komt dit ook wel door haar werk. Ze is in het dagelijkse leven catering-manager in dienst bij Eurest Service en werkzaam op NHTV in Breda. De NHTV is een HBO school waar veel studenten rondlopen. Misschien dat Lieke daarom zo jong overkomt! Ook een mijlpaal, 58 jaar, getrouwd met Jan en samen hebben zij een zoon en een schoondochter met twee hele lieve kleinkinderen.

Lieke speelt toneel omdat ze daar ooit is mee begonnen. Het leek haar toen leuk en sindsdien, na die eerste keer spelen, is ze blijven hangen. Het inleven in een andere personage is iets wat haar zo trekt aan toneelspelen en het gezamenlijk neerzetten van een mooi product sluit hier naadloos op aan.

Lieke is altijd in de weer met de aankleding van het stuk. De rekwisieten kan je bijna blind overlaten aan haar, want uiteindelijk vindt zij dat ene mooie oubollige bankje, of die enorme kroonluchter. Aan de decorbouwers dan nog de vraag of het allemaal past en opgehangen kan worden.

Een rol dat juist niet op haar karakter lijkt, vindt zij het gemakkelijkste om te spelen. Maar eigenlijk maakt het haar niet veel uit wat ze speelt. Ze vindt alle rollen leuk als je er maar iets van kan maken, en gelukkig kan dat bijna met alle rollen.

Als lieke zich mag vergelijken met een personage uit de fictieve wereld, dan komt ze uit op Wicky de Viking. Wicky is een jongentje die in elke aflevering een geniaal idee krijgt. Het lukt hem altijd, omdat hij gelooft in zichzelf. Ik ken Lieke op deze manier ook. Ze is een doorzetter en heeft soms hele goede ideeën om kleine probleempjes op te lossen.

Aan de lezer wilt Lieke graag het volgende kwijt: “Ik hoop dat je onze voorstellingen blijft bezoeken. Onze bezoekers zijn heel belangrijk voor ons, want zonder publiek zijn wij nergens.”

Welk stuk Lieke nog eens zou willen spelen? “De Familie Avenier van Maria Goos”.

Wie weet zien we dat stuk binnenkort op de planken!

Lieke, bedankt voor je bijdrage!