Marleen van den Berg


Spot on… Marleen!

“Gewoon gaan!”

Marleen van den Berg is sinds de Bende van de Witte Veer na het spelen van een kleine figuratierol lid geworden van Ka-Thé en heeft sindsdien al een aantal grotere rollen gespeeld bij de club. Nu al niet meer weg te denken bij de club!

In het dagelijks leven werkt Marleen als pedagoog bij kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of een gedragstoornis. Marleen heeft een druk leventje en speelt naast Ka-Thé ook mee in andere voorstellingen/musicals van andere verenigingen. Is Marleen niet bezig met toneel of werk, dan is ze te vinden op de scouting waar ze leiding geeft.

Ik stelde Marleen een aantal vragen om haar beter te leren kennen.

“Het leukste aan toneelspelen is dat alles mag, nouja bijna alles.” “Je kan lekker je impulsen volgen, je hoeft je niet in te houden voor jezelf en je kent geen schaamte. Gewoon gaan!”, aldus Marleen.

Bij de vraag: Wat voor soort rollen vind je leuk om te spelen? Hoeft Marleen niet lang na te denken. “De ene keer een komische rol, de andere keer een serieuze rol. De andere keer een typetje en de andere keer juist weer een karakterrol. De afwisseling in de rollen vind ik juist leuk om te doen. De ene keer ben ik een blije muts en de andere keer een gemene puber. Heerlijk!”

Maar liggen deze rollen dan ook dicht bij je eigen karakter? “De ene keer ligt de rol dichtbij mijzelf en de andere keer heb ik iets meer uitdaging. Van mezelf ben ik vrolijk, enthousiast en spontaan. Daar sluit een gemene puber niet zo bij aan, maar een blije muts dan weer wel!”

Bij alle spelers die ik een aantal vragen heb gesteld, stelde ik de vraag “Als jij jezelf zou mogen vergelijken met een fictief personage, wie ben jij dan?” Marleen antwoorde mij “Ik ben een minion, zeker weten!” .. Maar waarom? Daar heb ik nog geen antwoord op 😉

Welk stuk zou jij nog willen spelen?
“Ik zou graag een keer een sprookje spelen voor kinderen, door volwassenen. Het lijkt mij heerlijk om die verwondering op de gezichtjes te zien.”

Wat wil jij nog kwijt aan onze lezers?
“Kom gezellig naar alle voorstellingen van Ka-Thé kijken.. De ene keer met een vrolijke grap, de andere keer een drama. Voor ieder wat wils! Ka-Thé is zo’n leuke groep en zo leuk om mee te mogen spelen!”

Marleen, bedankt voor je tijd! Wij hopen dat je nog lang bij Ka-Thé mag spelen.