Skip to content

Willie Peters

Spot on…. Willie!

“Ik vind mijzelf wel een Goofy”

Alweer 16 jaar is Willie lid van Ka-Thé! Wauw, wat een tijd. Willie is de man om wie je kan lachen, maar ook waarmee je kan lachen. Een komische rol is dan ook op zijn lijf geschreven. Vindt Willie dit ook? Lees snel verder…

Willie betekent veel voor de club, want naast lid is Willie bestuurslid. Niet zomaar een bestuurslid, hij is de penningmeester en beheert de pot met geld, beslist over uitgaven en strooit zijn mening in de soms wel pittige bestuursvergaderingen. Ik ken Willie als een zeer gedreven persoon met zijn hart op de juiste plek

In het dagelijks leven is Willie controller bij machinefabriek van Wees in Waalwijk. Dit staat in schril contrast met wat hij op toneel doet. Op toneel houdt Willie ervan om mensen te vermaken of te ontroeren met zijn toneel. Vroeger stond Willie al op het podium om mensen te vermaken met diverse sketches en liedjes bij trouwerijen. Daarna is hij toneel gaan spelen. Diverse keren deed Willie mee met de travestieshow en men kent Willie natuurlijk ook van het tonpraten. Daar doet hij al ruim zeven jaar mee!

Veel rollen zijn Willie dierbaar. Hij houdt ervan om zich in een rol te verplaatsen en daarmee de mensen te raken, vermaken en ontroeren. Maar, moest Willie echt kiezen, dan houdt hij het meest van de komische rol. De komische rol past dan ook het meest bij zijn vrolijke karakter. Maar in het dagelijkse leven is hij toch een stuk rustiger dan wat wij op toneel van Willie regelmatig te zien krijgen in de kluchten die wij op toneel brengen.

Het zou dan ook niemand iets verbazen dat Willie zichzelf vergelijkt met Goofy. Een vrolijke grappige malloot!

Welk stuk Willie nog wilt spelen? Heel makkelijk, dat zijn er zoveel! “Heb je even? Allo Allo, Les Miserables, Ome Louis is Dood, Dan is er Koffie, de Jantjes. “Ik vind alle toneelstukken van Alan Ayckbourn ook erg leuk om nog eens te spelen.”

Wat zou je nog kwijt willen aan onze lezer Willie? “Mocht u wellicht nog nooit een toneelstuk van Ka-Thé gezien hebben, dan zeg ik, laat u eens verrassen! Ik hoop dat u na afloop zult zeggen dat u aangenaam verrast bent door ons clubje gedreven amateurtoneelspelers die u vermaakt hebben.”

Willie, bedankt voor je tijd en leuke verhaal!